'Duiven op CS gevaar voor volksgezondheid'

03-07-2014

Kenmerken van ons bedrijf

  • No cure, no pay
  • Garantie op het resultaat
  • Oplossingsgericht
  • Kennis en veel praktijkervaring

'Duiven op CS gevaar voor volksgezondheid'

03-07-2014

De duiven op Centraal Station moeten verwijderd worden, omdat ze schadelijk zijn voor de volksgezondheid. Dat meent Prorail, dat de vogels met schietnetten wil verjagen van het station.

De Partij voor de Dieren is niet te spreken over deze aanpak, zegt raadslid Johnas van Lammeren tegen dagblad Metro. 'Het lijkt mij heel sterk dat de volksgezondheid in gevaar is op het station. Als je denkt aan hoeveel troep daar wekenlang heeft gelegen dan betwijfel ik of die twintig duiven nu echt zoveel schade zouden aanrichten aan de gezondheid van de reizigers.'

'Bovendien had ik daar als Amsterdammer dan ook graag over geïnformeerd willen worden en dat is niet gebeurd. Ik wist van niets,' zegt Van Lammeren.

Wethouder Laurens Ivens geeft aan dat Duke Faunabeheer, het bedrijf dat de duiven vangt, een vergunning heeft voor het vangen van duiven. 'Als Prorail daar opdracht toe geeft, dan mag dat dus.'

Wel zegt hij na te willen vragen hoe het precies zit met de volksgezondheid. 'De Voedsel en Waren Autoriteiten moeten erop toezien dat de volksgezondheid niet onder druk komt te staan.'.

Bron: Het Parool

Onze contactgegevens

Kostbaar is de wijsheid die door ervaring wordt verkregen

Roger Ascham (1515-1568)